tjugoåttonde februari pt 2

Vuxenpoäng till mig som stått och gjort köttbullar med potatismos och gräddsås. Allt från scratch. Och igår pysslade jag ihop stekt fläsk med löksås, det verkar bo en husmor i mig trots allt. Ibland skrämmer jag mig själv.

tjugoåttonde februari

O'hoy. Första dagen på min treveckorspraktik avklarad. Jag är helt mör i huvudet. Dock inte lika mör som jag var efter i lördags. Oh my gosh. Vi småstadstjejer vet fan hur göteborgs nattliv ska tas, det är en sak som är säker. Började lördagen med shopping och kafferep på ett litet sunkigt fik som jag aldrig tänker sätta fötterna på igen, men man lär av sina misstag right? Sen vinkade vi hejdå till Malin och tog vagnen hem till Josie där vi hoppade på parkettgolvet i klackar till Chris Brown och spexade i photoBooth, vi kände oss som fjorton igen och det var en grymt härlig känsla. Sen när det var dags att ta vagnen in till avenyn för mat och för att slå klackarna i taket kom det saker ivägen som inte bör nämnas här så vi fick springa oss svettiga tillbaka till lägenheten och försöka få tag i en taxi istallet. Sagt och gjort kommer vi försent till restaurangen och var nära på att mista vårat bord. Well, kvällen slutade lyckligt i en bäddsoffa klockan halv fem to sum it up. Bra tjej den där Josie.

tjugosjunde februari


syster

Jag kommer ihåg när min mamma berättade för mig att jag skulle få ett syskon. Jag var nio och hade varit ensambarn hela mitt liv. Det var med skräckblandad förtjusning jag tog emot beskedet. Jag hade alltid velat ha ett syskon och jag var så himla avundsjuk på mina kompisar som kunde leka med sina bröder eller systrar, men var jag verkligen redo för att dela mina föräldrar med en annan människa?

 

Första gången jag såg henne låg hon i vagnen alldeles röd i ansiktet och gallskrek. Jag blev livrädd, var det så det skulle vara i resten av mitt liv? Sen gick allt fort, i samma stund som jag fick henne i mina armar för första gången ville jag aldrig släppa taget. Jag lärde henne allt jag kunde i rasande fart, rita, sjunga, svära, steka falukorv. Sen fyllde hon fjorton. Vart tiden där emellan tog vägen kan jag inte svara på. Men jag vet att vi tillbringat många timmar skrattandes så tårarna sprutar i en hög på golvet. Hon har alltid varit en liten jäkel, en otroligt söt rödhårig flicka med ett hett temperament som kom undan med allt. Hon stal mitt smink, vilket resulterade i att jag började använda henne som sminkdocka för att hålla henne nöjd och själv få ha mina saker ifred. Hon stal mina kläder, mina pennor, och alltid all uppmärksamhet. Det var frustrerande men hennes ögon och leende har alltid fått mitt hjärta att smälta. Att sno sin storasysters saker hänger i än idag, men på äldre dagar har jag blivit lite mer angelägen att dela med mig.

 

Trots åldersskillnaden på nio år ser jag henne som min bästa vän. Oavsett vad som gäller så finns hon alltid vid min sida, och jag kommer alltid att finnas här för henne. Det är till henne jag berättar mina hemligheter och jag vet att det är där de stannar. När jag är ledsen behöver hon ofta inte säga ett ord, det räcker att hon finns vid min sida. Hon förtjänar endast det bästa i världen, och jag vet att hon har kapaciteten allt klara av precis allting hon tar sig för. Hon är den starkaste, finaste och klokaste tjej jag vet och jag är stolt över att få vara hennes syster <3


tjugofemte februari pt 2

Har storslagna planer för morgondagen. Först bränna lönen på shopping i göteborg med Josie och Malin, sen middag och lite catch-up med Josiecat, man vafan. Nu ligger jag här med kvällens mat åkandes upp och ner i halsen. Jag SKA träffa mina tjejer imorgon, jag SKA bränna alldeles för mycket pengar och jag SKA göra det utan att behöva vara rädd för vad jag sätter i mig. Så det så.

tjugofemte februari

Smet hem från jobbet redan klockan tolv för att ha fredagen ledig eftersom jag ska vara i Göteborg hela helgen, hade planerat lite skönt hemmahäng med sambo som passande nog var ledig idag. Men icke. Samma stund som jag gick från jobbet kom jag att tänka på att det var längesedan jag pluggade, och kom snabbt till insikt med att vi hade en uppgift tills idag. Helvetes jävla crap. Så det blev inte en så lyckad mysig hemmafredag som jag hade tänkt mig. Nu sitter jag i sängen med laptopen och låtsas vara lite produktiv, går sådär. Men jag ska försöka rafsa ihop någonting lite snabbt och sen ge ledigheten lite nya tag.

tjugonde februari pt2





En bild säger mer än tusen ord. Därför låter jag dessa två bilder tala för hur produktiv jag är på jobbet ikväll.

tjugonde februari

Jag vet inte vad det är som händer. För ett tag sedan mådde ju både jag och C dåligt efter att ha, tror vi, ätit någonting vi inte borde. C är på g igen, pigg och glad, men jag mår fan fortfarande piss. Varje gång jag äter blir jag illamående till den gränsen då det känns som att jag verkligen bara ska kräkas rakt ut. Jag har inte gjort det ännu, peppar peppar, men att behöva vila efter att jag ätit samt att somna som en sten klockan nio varje kväll känns inte helt ok. Jag har noll energi, noll aptit och noll lust att överhuvudtaget gå utanför dörren. Fan.

nittonde februari

Här sitter jag och tror att min sambo tittar på melodifestivalen med mig utan att protestera, så visar det sig att han sitter och lyssnar på hockey. Det värsta är att han antagligen hade kommit undan med det om han inte ställt sig upp och skrikit "Jadå, fan va gött!" mitt i en ballad.

fjortonde februari pt 2





Såhär ser det oftast ut när min lillasyster är på besök, jag blir fjorton år igen och jag älskar den tjejen alltså. Jag får frispel, R gör någon form av headbang och sambo försöker förgävas springa obemärkt förbi i bakgrunden. Bor man på tjugoåtta kvadrat är det inte lätt att undgå att komma med på bild, det är en sak som är säker...


fjortonde februari

Fjortonde februari idag, vi vet ju alla vad det innebär. F*cking jävla kärlekshysteri över hela landet. Kommerciellt jippo i mina ögon, men självklart mjukande mitt annars stenhårda hjärta en uns när sambo kom hem med en hjärtformad chokladask. Han fick en puss som tack, längre än så sträcker jag mig inte. Det känns som att den här överkattade jävla dagen endast är till för att affärerna ska kunna sälja sina sliskiga geléhjärtan och små larviga nallebjörnar bara för att agendan säger så. F*** them säger jag och är rebellisk, jag firar hellre alla hjärtans dag varje istället för att överösa min stackars sambo en gång om året. Word.

trettonde februari pt 2

Solsidan är söndagens höjdpunkt. Jag brukar alltid jobba söndagskvällarna men idag jävlar ligger jag uppkrupen i fåtöljen hemma med fötterna på bordet, med andra ord slipper jag tv4 play på min minilaptop. Fan va gött!

trettonde februari

Jag och sambo sitter båda i vardagsrummet, en i fåtöljen och en soffan, båda med fötterna på bordet och med tung kurslitteratur i händerna. En höjdarsöndag helt enkelt.

Jag känner mig ruskigt bakfull trots att det närmsta alkohol jag kom igår var att lukta på bailys. Spenderade lördagskvällen med mina helt fantastiska klasskompisar i metopolen Falkenberg. Jag var chaffuör kvällen till ära och fick nöjt hålla mig till coca cola och vatten. Vi åt oss smällfeta, sjung singstar och badade badtunna ute i minusgraderna. Dansade till Carola och spelade diverse sällskapsspel. Den bästa kvällen på länge helt enkelt.
Dagens agenda är desto klenare, det blir några timmar till med böckerna och eventuellt tidig säng eftersom jag inte fått så många timmars sömn inatt. Halv fem gick jag och la mig. Kanske får skylla mig själv att det enda ur böckerna som fastnar är irrellevant dravvel?

elfte februari

OH MY GOSH. I think i'm in love. Har redan lyssnat sönder Lady Gagas nya singel Born this way. Höfterna svajar och min sambo måste tro att jag fått någon form av anfall eftersom jag sitter här och hoppar i soffan med hörlurar på. Sjunga med försöker jag också, eftersom jag varken kan text eller melodi låter det nog jävligt intressant. Men snart jävlar sitter den.

sjunde januari pt 2

Herregud, höjden av lathet är när man är så jäkla sugen på en kopp té och knäckebröd, men man väljer att trycka i sig ett paket singoalla till frukost istället. Inte konstigt att jag börjar få lite daller här och var.

sjunde januari

Min mage är fortfarande helt öm efter helgen så jag väljer att sitta hemma och läsa idag. Borde verkligen verkligen tvätta också, varken jag eller C har några rena kläder och har lite smått panik här hemma. Men den där satans jäkla tvättstugan är ALLTID upptagen när jag har tid att vara hemmma. Någon lär ha kommit över en kopia på mitt schema och tvättar när jag är ledig bara för att jävlas. Med tanke på nivån i den här stan så är det tragiskt nog fullt möjligt. Vi får leva i våra avvarade schlet-kläder i några dagar till. Fy fan.

sjätte februari

Hela jävla helgen har jag spenderat i soffan, fåtöljen eller sängen. Kunde ha varit helt fantastiskt gott, men icke sa nicke. Både jag och sambo har ätit någonting vi inte borde och är helt fucked up. Bra jobbat.

första februari pt 2





Min foxyfine cutiepie bakade pizza och jag är en lucky bastard som har en grym pojkvän. Kände bara att jag var tvungen att dela med mig av detta.

första februari





It ain't easy being a woman. That's why we need shoes, to make the walk a little more fun.
Idag har jag kapat ännu mer hår, och blivit ännu lite mer mörkhårig. Jag är så långt ifrån mitt forna jag man kan komma. Både utseendemässigt och enligt livsstil. Har inte riktigt bestämt mig för om det är positivt eller negativt, allt jag vet är att jag känner mig lite mer avslappnad och har lite närmre till skratt och det måste man ju tolka som en bra grej. Känner mig lite mer fierce också, lite mer peppad och lite mer extrafab. 2011 kommer bli ett bra år.



RSS 2.0