110531




När klockan ringer fem på morgonen är man inte kaxig. Men det är bara att köra morgonrutinen och se glad ut. Fick förövrigt starta dagen med att sitta på ett svinkallt klinkergolv och betala hyran som jag insåg att jag inte hade gjort. Så nu är kontot tomt, och jag väntar mig en urinvägsinfektion på posten. Dags för jobb och sen slita med att bära möbler. Och som om inte det vore nog har min kära mor anmält mig till en gymintroduktion halv sex på SheShape. Wish me luck!

110530

NEJ VAFAN!?! Jag har varit med och slagits om en väska på tradera i flera dagar, och självklart när jag är jättetaggad inför sluttampen så har jag tagit fel på tiden. Grattis.

110530




Idag är lite av en sorgens dag. Uppbrottet med våra älskade 28 kvadrat är nära nu, i vardagsrummet står nu bara en soffa, och i sovrummet en säng. Även om det ska bli en befrielse att komma upp på ytan igen efter två år så kommer det kännas konstigt. Vi har blivit på gränsen till ljusskygga och har vant oss vid den genomskinliga hudtonen, hur ska detta sluta?

110530

Trött, men ack så glad tjej som sitter vid tangentbordet den här morgonen. Solen skiner utanför, det blåser visserligen fortfarande halv storm vilket man kanske får räkna med på västkusten. Ibland önskar jag att jag bodde i ett hål. Eller ja, kanske snarare en dal där det blir som en gryta och den värsta vinden inte kommer åt. Men nu ska jag tydligen envisas med att bo uppe på ytan, det det alltid blåser och alltid är svinkallt.

Strax bär det av till skolan, måste bara bli en människa igen först. Min pojkfrisyr är fet och står åt alla håll och kanter, mina flanellpyjamasbyxor är lagom charmiga och helt ärligt ser jag ut som en congacs medwurst (säg det med lite extra tyskt uttal för rätt känsla) utan smink. Men vad gör det när man han en fin man och världens bästa vänner? <3

110529

Jag var riktigt trött och sliten när jag masade mig upp klockan åtta för att ringa pappa och höra när jag kan dyka upp hemma hos honom för att olja vårat köksbord och låna tvättmaskinen. Tidigt, sa vi igår. Det brukar från hans sida innebära runt halv nio och jag är ju inte den som är den och vil få ut så mycket som möjligt av mina dagar så jag satte klockan på åtta igår och låg sen vaken till fyra och tittade på homestyling på kanal 5 play. Nehepp, tidigt IDAG var tydligen efter middag.

110528




Ligger och tittar på gårdagens så ska det låta och saknar min sambo. Slog till med en ball pose, som egentligen inte alls speglar sinnesstämningen här. Men hellre det än att jag lägger upp en bild på mig där jag sitter och trycker i mig vitt bröd med smör och grinar till när Kalle Moraeus sjunger. Haha, jag är en nolifer personifierad. Tackade även artig nej till att sitta med en massa tjejer, dricka vin och vara snygg ikväll. Det kändes inte som en sån kväll helt enkelt.

110528




Har precis varit och lämnat av C på jobbet. Det kändes tungt att det faktiskt är på riktigt nu, att jag inte längre kommer vakna varje morgon och känna hans värme. Han har fått jobb på annan ort och jobbar, vad det ser ut som nu, nästan bara jättelånga pass som gör att det inte är lönt för honom att ta sig alla milen hem för att bara sova och sen transportera sig alla milen till jobbet igen. Jag trodde att jag skulle klara detta som en dans på rosor, men jag var tvungen att trösta mig med gårdagens överblivna fläsk. Den lyckan var kortvarig.

110528

Efter den härliga starten på dagen hoppade jag upp ur sängen, hoppade bokstavligt talat in i duschen (ja, jag får mina ryck ibland) och förberedde sedan frukost på sängen till C för att fira hans första dag på det nya jobbet. Idag är jag genuint lycklig och det var längesedan jag kunde säga det utan att lägga på en suck eller himla lite med ögonen för att jag egentligen inte menar det. Dessutom har jag ju mina stolar nu, vilket faktiskt har varit ett riktigt orosmoment för mig det senaste då jag är en sån jävla perfektionist när det handlar om mitt hem. Tur att ingen jag känner går in här, då hade de vikit sig av skratt med tanke på hur jag har haft det runtomkring mig det senaste halvåret. Nu ska jag vara en bra flickvän och bära in frallorna och latten till sovrummet innan den kallnar.

110528

God morgon! Och vilken morgon det är!
Vaknade av solsken utanför fönstret (som är så litet så det knappt släpper in något ljus, men you get the picture) och klickade mig fram till mailen på telefonen och vad ser jag. Jag har fått en kommentar här, av någon jag inte känner! Texten löd "Hej hej, snygg blogg :D! Hur mårdu?" och var från Albin. Givetvis var min första tanke att Albin är elva år från Fritsla och raggar läsare genom att kommentera en massa random personer, och att jag skulle mötas av en sida full av bilar och filmtips på actionrullar från 1999. Döm min förvåning när jag ändå valde att titta in och hittade precis en sån blogg som jag saknat. En med djup, känsor och med en tanke bakom inläggen. För det är bara att inse, vem är inte trött på korta meningslösa inlägg (precis som mina) som man egentligen inte får ut ett jävla piss av? Nu har jag ju inga läsare här, förutom min syster som jag tvingar att gå in här med jämna mellanrum, och Albin som antagligen blev bortskrämd när han scrollat ner lite. Men ändå tänker jag nu då alltså tipsa om http://nallou.blogg.se, om man vill slippa dagens outfit och hur man gör den perfekta glacyren till cupcakes.

110527




Har varit ute på upptäcksfärd idag också, jag gör verkligen allt för att slippa vara hemma...Hittade ÄNTLIGEN köksstolar som duger, har ju varit så himla kinkig med det. Det fick bli ett par vita skogsinspirerade med kromade ben (se sitsarna på bilden). Jag är nöjd, C är nöjd och plånboken är definitivt nöjd över valet. Blev även med ko idag. Det ni...

110527




Stekt fläsk med löksås till fredagsmiddag. Fy fan va gott! <3

110526




Tog en tripp med pappa till Ikea igår för att köpa en matta och soffbord. Kom där ifrån med två tavelramar och galgar, inte riktigt vad jag hade planerat men betydligt billigare. Blev en utflykt idag också, en kortare sådan, till blomaffären för att få någonting uppiggande i allt kaos. Det resulterade i dessa helt fantastiska pioner, jag blir helt lyrisk och nykär när jag tittar på dom. Att allting runt omkring är i oreda gör ingenting längre, det blir liksom överträffat.

110526

Det knackade på dörren, och helt plötsligt blev jag ägare till en alldeles egen onepiece. Ibland är det bra med en mamma och plastpappa som vet precis vad en stressad ung tjej behöver <3

110526




Vaknade med förhoppningen av att kunna njuta av min första lediga dag, sen jag vet inte när, under en filt i soffan och bara ladda inför kommande dagar. Haha, tji fick jag. Hur lätt är det att koppla av när det ser ut som det gör på bilden vart man än vänder huvudet? Så det verkar blir en ledig dag full av packande och grejande istället. Har precis bestämt mig för att det här är sista gången jag flyttar på väldigt, väldigt länge. Ingen mer som är ledig och som råkar ha lite överskottsenergi att smitta mig med?

110524





110524

Nu har jag suttit på golvet i duschen och gråtit i en halvtimma. Vattnet ska vara så varmt så att man bara precis klarar av att känna det det mot huden. Det är min absoluta favoritterapi. Låta all sorg och smärta rinna av kroppen i takt med det rykande vattnet. Hade det inte varit så förbannat lyhört hade jag bara velat skrika ut alla mina aggressioner mot de hårda kaklade väggarna, är rädd att mjukare material inte hade stått pall för tyngden i orden. Jag är inte deprimerad, jag lider inte utav ångest, detta är bara det som krävs för att jag skall orka visa upp mitt sprudlande starka jag för omvärlden dag ut och dag in.

110524




Linne H&M, Halsband Indiska

Det har varit en ruskigt lång dag idag. Satt mellan halv tio och sex i skolan och skrev på vårat jävla arbete som aldrig vill bli klart. Vi hade räknat med att vara klara i måndags och var inställda på sommarlov, men icke. Så nu känner jag mig helt låst efter att skriva grammatiskt korrekt och med rätt radavstånd och fan och hans moster... Lagade för övrigt världens godaste mat ikväll, jag kan minsann om jag vill! Stekt lax, ris, broccoli, minimajs och vattenkastanjer och så sweet chili sås till det. Så jävla simpelt och Gordon Ramsay hade gått i taket, men fan va mina smaklökar dansade av lycka!

110523

Saker som jag hatar

1. När hemknappen på min iPhone inte fungerar
2. Att ta på velour tyg (då kräks jag)
3. Min sockerfria diet
4. Katthår i trosorna, vafan liksom?!
5. Att min hud i ansiktet har blivit värsta vulkanlandskapet

110523

Som vanligt då, kasta sig upp ur sängen, korva på sig de tightaste jeansen i lägenheten, testa varenda linne i garderoben för att tillslut ta det första jag drog fram, det vita, lite halvslitna oslagbara som passar till precis allting. Låta alla avvisade tishor och linnen ligga kvar i ett fint litet kaos. På med en stor svart ribbad kofta, leopardsjalen slarvigt slängd över axlarna och converse på fötterna. Springa megakliv upp för den livsfarliga trappan, vända, springa megakliv ner för den livfarliga trappan, på med solglasögonen med de pärlade senilsnörena och trycka ner laptopen i det alldeles för trånga fodralet för att sen springa megakliv upp för den livsfarliga trappan igen. Min morgon i ett nötskal, skulle tro att fem mornar i veckan ser ut lite i den stilen. För att sen alltid inse att jag glömt fixa håret, glömt sminka mig, glömt vad som för dagen var viktigt att komma ihåg.

Men jag har köpt två par skor idag, det är bra!

110522



















Pimpat mina solglasögon med pärlat senilsnöre, kommer lätt vara stekigaste bruden på stan!

110522


http://www.veronicamaggio.se

Jag är kär. Det är ingen nyfunnen kärlek då jag varit fast i Veronica Maggio sedan jag i mitt flickrum hemma hos pappa lyssnade på Dumpa mig på högsta volym och mådde så jävla bra. Men nu, jag finner inga ord. Sveriges okrönta drottning är vad hon är och jag kan inte få nog. Jag skrattar, jag gråter och det pirrar i hela kroppen när jag hör kombinationen av hennes röst och slående texter.
Alla andra kan slänga sig i väggen, Veronica är numera min nya husgud.



110522

Om du inte har sett sista avsnittet av Gossip Girl säsong 4 kan detta inlägg bli aningen bittert att läsa.

SENASTE SOM:
Sov i din säng - Jag är sambo så det är alltid trångt i den här sängen
Såg dig gråta - Peaches
Fick dig att gråta - Hur fan kan Chuck ge Louis sin tillåtelse att gifta sig med Blair? Man ser ju på honom hur ont det gör och så ska han vara så jävla vuxen och stark, och minuterna innan räddar han livet på henne och de har världens finaste stund tillsammans. I die! Jag hoppas verkligen att det är han som är pappa till barnet och inte den där skruttprinsen som ska vara så himla regelrätt och duktig hela tiden.
Du delade en dricka med - Jag drack ur samma vattenglas som C igår av ren lathet
Du gick på bio med - Peaches
Skällde på dig - Jag vet inte, jag är en ganska perfekt människa
Sa någonting till dig och vad var det - Min sambo kläckte precis ur sig; "När min mobil ringde imorse och jag svarade blev jag livrädd. Det var dolt nummer och allt jag hörde var Fredrik Wilkingsson prata om analsex! Sen kom jag på att jag hade på radion..."
Fick dig stt skratta - http://parentfails.com



110522

Fyfan säger jag bara. Finns det något värre än när man vaknar lite smått illamående och jättetrött av att telefonen ringer (idag igen!) och när man lite snabbt ska springa och hämta den är det som att gå in i en vägg utanför sovrumsdörren. Det STINKER vitlök i hela lägenheten efter fläskfilén vi åt igår och som jag inte riktigt orkade diska efter. Det var bara att ta ett djupt andetag och greppa diskborten. Bra start på dagen. Mina näshår krullade sig och det kommer ta några timmar att få ut doften ur systemet känner jag. Alltså är det lika bra att krypa ner i sängen igen. Det är ju trots allt söndag.

110521

Hemtelefonen ringde klocka sju, jag svor. Jag väckte C och svor. Efter typ fyrahundrafemtiotre signaler masade jag mig upp. Svor, frustade och pustade. Det var morfar, han bad om ursäkt och innan jag visste ordet av satt jag påpälsad i bilen med min syster i passagerarsätet. Kastade i mig frukost från mc donalds och sen sålde vi startkort till en tipspromenad. Shyssta stadsbrudar på landet, hur hände det?!
Inte nog med det sitter systrarna impuls nu på jobbet och ja, känner pengarna rulla in medans vi youtubar anagina. Kanske inte riktigt, men lite i den stilen. Eftersom min syster inte får någon lön mutade jag henne med ett presentkort på bio för att jag skulle slippa vara ensam, asbra med åpna tonåringar.


110520

Med ett rött ansikte efter solariumet, ovårdade naglar och min pojkfrisyr gjorde jag stan osäker. Skulle inte köpa någonting men kom ändå hem med ett par jeans, ett linne och en kjol. Suprise suprise. Nu är bara frågan vart jag ska gömma allt så inte älske får frispel, dröjer ju trots allt två veckor till vi blir ägare av garderober. Fula jävlar, men vad spelar det för roll när jag kan ge mina kläder den royal treatment de förtjänar?

Kvällen har spenderats med matlagning, sång till så ska det låta och så blev jag vittne till en polisjakt i våra annars så lugna hoods. Har dansat lite också, till Lady Gagas nya platta som jag blev sjukt besviken på, men man kan inte få allt här i världen. För övrigt har jag världens bästa V <3

110520

Imorgon går jorden under och jag hann aldrig bli snygg och rik. Fan va drygt...
Tänkte ta en promenad i mina skoskavsklackar (men dom är fina) ner till stan, slänga mig i ett solarium för första gången i mitt liv och sen trycka i mig en french hotdog på torggrillen. Känns som en bra avrundning på dessa tjugoplus åren jag klampat runt på jorden. Hade varit gott att bränna hela lönen som trillade in på kontot idag också, men utifall att gubben räknat fel på datumet igen kan det bli lite drygt i och med räkningarna som ska betalas. Och klänningen som jag köpt för att ha på midsommarbröllopet, när jag ska jag hinna använda den? VAFAN?!

110519 - 2

Jag är värdelös har jag insett idag. Kanske inte sådär ett hopplöst fall när det gäller allting men jag har hamnat i nån jäkla trotsålder mot mig själv. Om jag säger till mig själv att "nä nu ska jag fasen leva ekonomiskt" slutar det alltid med att jag handlar lite extra mycket just den månaden, och som nu, när jag har gett mig själv klara direktiv på att lägga om min kost så gör jag inget annat än tänker på coca cola och  delicatobollar. What's up with that?
Dessutom köpte jag löparskor och nya träningskläder till mig själv i födelsedagspresent som motivation, funkade sådär, vill ju inte riskera att smutsa ner de vita skorna...

110519

Vaknade halv sex imorse av att min sambo skrek mig i örat, han skulle bara skrämma bort alla monster sa han. Han somnade lika fort igen, det gjorde inte jag.

110517

Godmorgon, OCH vilken morgon det är!
Vaknade med tuppen och var sådär lagom glad över att behöva åla mig i ett par strumpbyxor och en av C's tishor för att bege mig ut i regnet. Tvättstugan känns som säkert en mil bort när det är vått i luften. Som tur var så va det inte mer än de vanliga fem meter dit, och jag hann knappt att bli fuktig. Efter detta ångestladdade moment med tvättdagsbörjan var det lite extra skönt att krypa ner i sängen vid C igen och bara ligga i värmen och titta på taket.
Nu är det dock fullt ös på 28kvm, katten skriker och vill ut men tvärvägrar i dörren, C kokar kaffe och hostar. Jag, ja jag ligger kvar under täcket med datorn i knät.

Grattis Norge idag förresten! Käka lite tårta åt mig!

tolfte maj

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
De som den stigmatiserade har att göra med kan inte visa honom den respekt och hänsyn som de icke-belastade sidorna av hans identitet i och för sig skulle ha föranlett...
Ur Stigma av Erving Goffman.

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Den tomma luften över vår soffa.

Vad var det senaste du såg på tv?
Serien Glee. Typ Highschool Musical fast för äldre, haha. 

Utan att se efter, gissa vad klockan är:
Gissade på kvart i två, den var sju minuter över.

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Kylskåpet som tjuter och en bil som står på tomgång utanför fönstret.

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
När jag ropade in Blues för några minuter sedan.

Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
En blogg som jag snodde den här ifrån, har redan glömt av vad den hette.

Vad har du på dig?
Beige chinos, ett lite småporrigt knallorange brottarlinne och en svart cardigan.

Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Not that I know of.

När skrattade du senast?
Jag skrattade för mig själv innan idag när jag dammsög, varför minns jag inte.

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En alldeles för stor TV och en alldeles för stor spegel.

Har du sett något konstigt på sistone?
Konstigt och konstigt men när jag var i Ullared såg jag en tant typ 50 plus hålla en kille i tjugoårsåldern i handen. Det fick mig att börja undra.

Vilken var den senaste film du såg?
Silent Hill som gick på tv häromdagen, sett den tidigare och den är helt ok.

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Först och främst en lägenhet till mig och C. Sen skulle jag låta bygga ett lagom stort helt handikappanpassat hus till min pappa, och i garaget skulle jag ställa en ford mustang. Min syster skulle få en mulberry väska för det har jag lovat henne alldeles för länge utan att kunna uppfylla. Självklart skulle jag skänka pengar till behövande också. Min familj och mina närmaste vänner skulle få sig en slant de med.

Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag är jätteosäker på mig själv. Det spelar nästan ingen roll vad jag ska göra så går jag in med inställningen att jag inte kommer klara av det och får en stor klump i magen. Jag tycker att det är jobbigt att köra bil, umgås med mer än en person samtidigt och träffa nya människor. Ironiskt att jag jobbar med det jag gör och läser till ett väldigt socialt arbete.

Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Svår fråga, jag skulle vilja få slut på alla dessa onödiga krig. Minska människans maktbehov tror jag skulle underlätta en del.

Tycker du om att dansa?
Gillar att skaka rumpan när jag lagar mat och när jag befinner mig på platser där jag inte riskerar att känna någon.

George Bush?
Om jag tycker om George Bush? Kan ju säga som så att jag är glad över att han inte längre är president.

Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Ella och Vincent har varit uppe på tapeten i namndiskussioner det senaste.

Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Beror lite på vart jag hamnar. Älskar även min familj och skulle ha svårt att vara utan dem, men sålänge det finns telefoner hade jag nog fixat det.

Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Är det inte sankte per som står där?

sjätte maj

"Jag äter hjärna nu"
Hur tolkar man ett sånt sms?

fjärde maj pt 2

Vad hände precis? Skulle bara kolla skolgrejer lite snabbt och sen försöka sova tidigt. Istället har jag varit inne på i princip vartenda heminredningssida jag hittat för att få inspiration till köksstolar. Spolade hela plexiglasidén när jag insåg att Blondinbella hade likadana, så nu är jag öppen för förslag!

fjärde maj

Jag gör tydligen världens äckligaste pastasås med räkor jag. Så nu är det bara att hålla tummarna för att mannen min inte avlider av matförgiftning eller ännu värre, lämnar mig för Mat-Tina.

första maj pt 2





1. Jag behandlar mina kläder bättre än jag behandlar mina vänner
2. Speglar skrämmer mig
3. Jag älskar att noppa håren på mina ben med pincett
4. Jag gråter varje gång jag klipper mina tånaglar

första maj

Ligger i sängen med en halvt sovande sambo vid min sida. Haft bra dagar med bra människor. I går spenderades valborg med grillning och poker, dagen idag har varit desto lugnare. Efter en lunch tillsammans med pappa tragglade vi oss igenom min deklaration (fan för skatteverket och deras jävla tilläggsblanketter) och fikade på altanen. Låg efter det några timmar i sängen och läste innan jag snörade på mig springskorna och studsade hem till min lillasyster med skvallertidningar och glass som plåster på såren. Hon ligger med vatkoppor över precis hela kroppen och så feber på det, lilla pluttsingen då <3

RSS 2.0