tjugonionde april pt 2





Saker som är bra

1. att jag fick det helt fantastiska björg-halsbandet jag suktat efter i flera månader men inte haft råd med av min C i födelsedagspresent. Han kan han.

2. Veronica Maggio

3. att tiden går fort fram till att vi ska flytta

4. att jag fick presentkort på village så att jag äntligen kan köpa bokhyllan jag vill ha

5. Egoinas blogg, som jag läste för första gången igår och pallrade mig igenom 42 sidor på en och samma gång

6. min svärmor

tjugonionde april

Är helt himla fruktansvärt frustrerad idag. Allting har jobbat emot mig (nästan iallafall). Bad hairday, tog sönder mina nya strumpbyxor, min kallelse till kirurgen var samma dag som jag har omtenta. Ja, omtenta, som om inte det vore illa nog ska dom ner och ta prover i min magsäck och i mina tarmar och vill klämma ihop detta på samma dag. Så som det ser ut just nu ska jag sitta på tenta på morgonen nästa fredag utan att ha få äta någonting innan, under eller efter. Samma sak gäller vätska. Sen en trevlig tripp till sjukhuset. Lookin' forward!

Sen fick jag på posten IDAG en påminnelse på en räkning på ettusenfemhundra jävla papp som skulle betalas senast IDAG annars hamnar jag hos inkasso. Ironiskt nog har jag redan betalat den räkningen en gång och eftersom underbara Klarna väljer att stänga kundtjänsten tidigt på fredagar kan jag inte ringa dem och skälla. Hur gör man då? Ska jag betala in summan en gång till för att inte hamna hos inkasso? Eller ska jag skita i det med premisserna att jag VET att jag faktiskt har betalat räkningen och jag kan styrka detta genom att överföringen finns tydligt när jag går in på banken och tittar. Kul att det är nästan två veckor sedan jag betalade den med. Framförhållning med påhittade påminnelser är deras grej.

Frustrerad tjej som sagt. Sambo gör tacos för att lugna mina nerver. Love him for that.

tjugoåttonde april pt 2

Dagens bästa: Att jag fick ett par hysteriskt snygga Ray Bans av min pappa idag

Dagens jobbigaste: Våren, ögonen sprutar och näsan droppar

Dagens mest pinsamma: Incidenten med strumpbyxorna

Dagens kontigaste: Att jag helt spontant och frivilligt städade bland mina kläder

Dagens roligaste: När hyresvärden tilltalade mig och C med "ni där nere" och frågade helt spontant om vi inte funderade på att skaffa barn, och sen erbjöd oss hans dotter

Modifierad lista stulen från www.egoinas.se


tjugoåttonde april

Ett helt år äldre än förra gången jag skrev och för första gången sen jag fyllde tjugo mår jag inte dåligt över det. Vuxenpoäng? Däremot mår jag dåligt övet att jag fastnade med handen inne i ett par strumpbyxor och fick panik och sprang rung i lägenheten och skrek tills C hjälpte mig ut.
-
One year older then the last time I wrote and for the first time since I turned twenty I don't feel bad about my age. On the other hand I feel awful over getting my hand stuck in a pair of stockings. I ran around the apartment screaming hysterically until C helped me find my way out.

artonde april pt 2

Ligger fortfarande i sängen, pinsamt nog. Har läst otaliga sidor Introduktion till socialpsykologi vilket har fått mig att känna mig lite nyttig trots pyjamas och täcke. Ska släpa mig upp strax, laga kycklingpaj till lunch, gå en promenad vid havet och senare ikväll blir det Suckerpunch med V. Först blir det dock en sväng in i duschen och sen ge mig själv ett ansikte.


artonde april

fyra saker jag längtar efter
grillat kött
korta klänningar utan strumpbyxor
min födelsedag
ledighet


sjuttonde april pt 2




Titta vad katten släpat in även hemma hos oss! Påskpyssel! Jag som egentligen är anti allt som har med påsken att göra föll för grupptrycket i år och kastade in en liten buske med fjädrar i hallen. Uppskattades inte av min kära C, som har sprungit in i det x antal gånger redan, men lite tjusig är det nog allt...


sjuttonde april

Fyra saker jag gjort idag
Jag har gått på promenad med min sambo
Jag har skrattat åt min sambo när han fick äran att hjälpa till att flytta en byggställning
Jag har ätit morotsmuffins med philadelphiaglasyr
Jag har lyssnat på dansband och tittat på pensionärer (Live!)



trettonde april

Jag har gått i ide ett tag. Tänker hålla mig här tills jag är på fötter på riktigt igen. Hatar min positiva "jag-mår-bara-bra"-inställning när den inte håller.

tionde april




Senaste dagarna har spenderats på sjukhus med dropp i armen och mörbultad kropp. Fick fruktansvärda buksmärtor och ramlade ihop skakandes i kramper på badrummet och förlorade känsel i ben och armar. Blev hämtad med ambulans (nu kan jag inte visa mig utanför dörren utan att grannarna tittar konstigt på mig) så trevligare helg har jag haft kan jag lova, men efter mycket om och men blev jag utskriven i eftermiddags och har sedan dess legat i sängen och tittat på The City. Vill överösa min underbara sambo med kärlek för allt han har gjort för mig, min familj och V ska ha enormt med kärlek de också för allt stöd. Det här var verkligen ett wake-up-call och från och med idag ska jag lägga full fokus på min hälsa.

åttonde april pt 2





Hahaha, sista bilden! Jag dör! Jag bjuder på att jag ser lite felskapt ut, Blues min är dock oslagbar. Har fått läst lite lite lite idag (typ fyra sidor) sen har jag varit med min lillasyster och hälsat på hos min mormor som fick en stroke för några månader sedan. Tycker att det är jättejobbigt att åka dit fortfarande men blir alltid positivt överraskad för alla framsteg hon gör. Vi hade en helvetesjul förra året dels med mormor och att en nära vän till familjen gick bort, det blev en tung period i mitt liv och det kommer ta tid för alla sår att läka men jag blir så otroligt lättad över att hon är så stark och håller humöret uppe. Det i sin tur ger mig styrka och jag skäms över att jag är så dålig på att hälsa på.

Nu väntar jag på att V ska komma och hämta upp mig. Vi lär tillbringa kvällen hos henne med middag, så ska det låta och någon romcom om jag känner oss rätt.

åttonde april




1. Jag är alldeles för godtrogen för mitt eget bästa
2. Jag köper skor även om dom inte passar bara för att dom är snygga
3. Fötter är det absolut äckligaste som finns
4. När jag dricker o'boy fyller jag halva glaset med pulver och sen häller på 1/4 mjölk
5. Jag tycker att jag är tjock


sjunde april pt 4




Eftersom jag är en kvinna full av drömmar så tänker jag önska mig två plexiglasstolar i födelsedagspresent. Vårat blivande kök kommer gå i en ljus mossgrön nyans, detta tänker jag ta vara på genom att kasta in min mormors gamla mörka kökskord tillsammans med stolarna på bilden ovan från www.kartellsverige.se och en fet kristallkrona som min far var gullig att köpa till mig i julklapp. Kommer även toppa med en draperad, transparent vit gardinkappa som kommer hänga från taket för att ge ett riktigt maffigt intryck. Kan det inte bli första juni nu?

sjunde april pt 3

Det blev en ganska lång lunch på invito tillsammans med Elina, kycklingfilé med gorgonzolasås och råstekt potatis kittlade dödsskönt i kistan. Att sitta med god mat och trevligt sällskap på en uteservering (utan att frysa!) var guld värt i min annars ganska stressiga tillvaro. Efter en lång promenad hem i osköna klackskor var jag inriktad på att diska och plocka allmänt i kaoset, det slutade med att jag tittade på tre avsnitt av Show by Kling, gamla avsnitt som jag sett säkert sextio gånger innan men jag blir alltid lika charmad av underbara Elin. Sen blev min eftermiddag ännu ljusare när V kom förbi och charmade mig även hon, med nybakade kolakakor. Hon vet precis vad jag behöver, och när jag behöver det. Kvällen avslutades hemma hos min älskade pappa med middag och två perioder hockey. Jag somnade på soffan, som vanligt när det är sport, och nu ligger jag här. Säkert fem kilo tyngre än imorse och med sminket överallt utom där det ska vara. Go dag helt enkelt.

sjunde april pt 2

Gottar mig i mitt uppdaterade utseende, har gått ansiktslös sen i lördags så nu känner jag mig som en människa igen. Ska träffa Elina om en timma för lunch och skitsnack, lutar åt ett besök på invito eller paganini om mina smaklökar får bestämma. Hade planer på att läsa lite kurslitteratur nu på förmiddag men det gick ju sådär, sambo fick sovmorgon och jag är ju inte den som är den... Så det blev en förmiddag i sängen snoozandes i över en timma och sen bara ligga och njuta av att vi inte hade några måsten. Det var antagligen behövligt med tanke på mina gula jävla påsar runt ögonen som jag haft i några dagar nu. Har aldrig varit med om liknande innan, hur fan blir man av med sånt?

sjunde april




The bitter truth. Osminkad, trött, finnig och beige inför mig själv och sambo. Sminkad, dressad, kaxig och fierce inför resten av världen. Jag känner mig aningen schizofren.

sjätte april




Har inspirationsshoppat på www.chapnlle.com, en av mina absoluta favortisidor just nu. Dock kör dom bara på onesize-storlekar och det är jävligt trist för den som inte är 160 lång och 45 kilo tung som deras modeller, jag råkar ha turen att vara skapt nästan exakt i den mallen (minus två centimeter), vilket gör mig glad och min plånbok bitter. Har även spenderat plenty of hours med jobb, fixat och trixat med fakturor, gjort utskick och annat smått och gott. Känner mig ganska trött och go idag så det blir en lugn eftermiddag för att ladda batterierna inför morgondagen. Kanske lite fortsatt garderobsröj och skapa inredningscollage med allt jag vill ha till den nya lägenheten...

femte april




Trevlig syn i tvättstugan. Finns inte en chans att jag går in där frivilligt igen, that's one thing for sure...

fjärde april pt 2

Hur mycket jag än älskar att vara ledig, så är det ingenting som går upp emot att vara en hardworking woman. Det är en sån jävla skön känsla att vara viktig och behövd, det bor en liten arbetsnarkoman inuti mig som skriker av panik varje gång jag har en dag som den här. Jag ser hur summan på kontot minskar och jag känner mig lat av att bara vara hemma. Hur jag ska överleva morgondagen blir kul att se, en kamp mot klockan fram till att det blir onsdag och jag får sätta mina klackar innanför dörren på jobbet igen.

Innan jag sluter mina bruna för lite skönhetssömn ska jag läsa några sidor ur Men vi knullar ju ändå inte av Ann Söderlund. Helt grym bok!

fjärde april




Eftersom jag inte fick någon bakissöndag igår som alla andra så passade jag på att ha en idag. Bortsett från bakisdelen vilket jag är jäkligt glad över. Har lekt med tvättmaskinen och packat ner kläder i kartonger inför flytten. Är visserligen två månader kvar tills vi får tillträde till den nya lägenheten, men i och med att jag har förvandlat hela vår nuvarande lägenhet till en walk-in-closet ska det bli skönt att bli av med lite.

tredje april pt 2

Vuxenkalas på agendan igår. Vuxenkalas i den benämningen att nu när vännerna skaffar hund och hus till höger och vänster har liksom hela den där släppaloss-mentaliteten försvunnit och det blir mer att alla sitter med ett glas vin och diskuterar vart gränsen går till prostitution och när Michael Jackson tog sina första moonwalksteg. Men det är alltid lika kul att se västra götalands-folket och när jag dessutom får blanda in fröken V i sällskapet kan det inte gå fel. Dock somnade jag inte innan halv sju vilket gjorde att dagens arbetspass kanske inte riktigt kändes som mitt bästa.


tredje april

Har levt ett liv utan dator i malmö några dagar. Spenderat pengar på onödigt lyxiga restaurangbesök och njutit av storstadsandan. Malmö har blivit som mitt andra hem och jag blir som ett barn på julafton varje gång jag får andas in skåne i mina lungor.


RSS 2.0